Здравейте! Аз съм

Тинко Банабаков

Дългогодишен състезател в екипа на българския национален отбор по бокс,  двукратен европейски медалист, многократен медалист от международни състезания, златен медалист от най-стария боксов турнир в Европа „Купа Странжда“, четири пъти носител на титлата „Спортист на годината“ на Община Велико Търново, сертифициран инструктор по хранене – „Precision Nutrition“, сертифициран инструктор – консултиране в подхода „Интуитивно хранене“ – UNIKAL, сертифициран ниво 2 – силов и кондиционен тренъор – „Training For Warriors“

Искате да работите и тренирате с мен?

Моят път към здравето

Хората, общували с мен, или следили професионалната ми спортна кариера, ме познават като човек с дисциплина и характер, който с лекота се храни здравословно, винаги е подготвен и има желязна воля. Човекът,  на когото се отдават сякаш с лекота правилните избори, който тренира с ентусиазъм и непрестанно кипи от мотивация, с идеи за развитие и нови проекти.

Но преди да придобия видимите качества, способности и навици, за да достигна до знанието как да водя здравословен и продуктивен живот, аз също като всеки човек преминах през кръговрата на диетите и последиците от тях.

В професионалната ми кариера на състезател по бокс, многократно ми се е налагало да гладувам, да се лишавам от вода с дни, да тренирам с часове, с единствената заветна цел –  да поддържам тегловата си категория. Този процес ми костваше много – от контузии, болести и хормонален дисбаланс на организма,  до изолация и депресивни състояния, свързани с мисълта да съм далеч от всякаква храна и хора. Като естествен отклик на всевъзможните ограничения и крайности, следваха поредица от изключително лоши избори на храни и напитки и кошмара на всеки,  подлагащ се на диети – йо-йо ефекта.

Целият безуспешен процес, повтарящ се отново и отново, ме накара да се замисля и да започна търсене на по-добър начин с цел да предотвратя този постоянен кръговрат, разбиващ както физиката, така и психиката ми. Редица въпроси започнаха да проникват в главата ми.. Няма ли начин да постигна дългосрочни резултати, без да жертвам здравето си? Няма ли как да постигна целите си и в същото време да се наслаждавам на живота и хората около мен? Няма ли как да не тренирам с часове и все пак да прогресирам?

Ако и вие си задавате тези въпроси – има начин! Има начин да бъдете здрави, щастливи и пълноценни.  На мен ми отне години да го разбера – да поема отговорност за живота си и правилна и успешна грижа за тялото си.  Но не е нужно всеки човек да изминава отново и отново трудния път на това познание. Споделянето с вас на добрия опит и работещите практики,  които дават резултат ще ви помогнат да постигнете целите си, като минавате по трудния път подкрепени, а не сами.

Ако ми се доверите и позволите да споделя опита си с вас, ще направя пътуването ви към здравословния начин на живот – лесно, приятно и възможно.

Обученията през които съм преминал

Услугите които предлагам:

Обучение в храненето

Система с която поемате контрол над храненето и здравето си

Хранителни режими

Специално съзаден за вас и вашите цели

Шаблон за хранене

За да се храните по вашите правила, и все пак да постигате целите си!

Тренировки по бокс

Подходящи за всеки

Силови и кондиционни тренировки

За да сте силни, здрави и функционални