Всеки иска да бъде звяр, но не всеки иска да прави това, което правят зверовете

Лесно е да се говори за здравата работа – тежки тренировки, здравословно хранене, ранно ставане, късни вечери, проекти, бизнес и т.н.. Всеки обича да говори за здравата работа, но никой не обича да я живее.

Да бъдеш звяр е да обикнеш лова.. да обикнеш работата. Ловът е това което вълнува зверовете. Те обичат лова, те обичат процеса точно толкова, колкото и плячката. 

Няма нужда да бъдете талантливи или надарени, най-силните или най-бързите.. нито най-интелигентите за да успеете. Просто трябва да давате най-доброто от себе си всеки ден.. Ден след ден. Трябва да вземете решение – да решите, че никой, абсолютно никой няма да ви надработи. Трябва да стигнете до там, че ако някой някога ви победи, ще ви победи просто защото е по-талантлив и надарен, а не защото вие сами сте се победили, давайки по-малко от това на което сте способни.

Мислите си, че ще останете млади до края на живота си и ще имате безброй опити да станете това което искате, но възможността пред вас… тази която имате точно в този момент – може да не я получите никога повече.. Времето ви тук е ограничено и трябва да живеете и действате точно СЕГА – да напишете книгата която искате, да изградите здравословни навици, да развиете бизнеса за който мечтаете, да изваете тялото което желаете..

За някой от нас, след тази възможност може и да няма друга.

Всеки иска да бъде звяр, докато не настане време да се прави това, което правят зверовете. Много хора носят татуировки с лъвове, но когато стане време да се държат като такива, вече не са тези зверове, които олицетворяват татуировките им. Мислят си, че да бъдеш звяр е за това да си свиреп, когато хванеш плячката си. Но да бъдеш звяр не е само пируването с плячката. Да бъдеш звяр е да обикнеш лова.. да обикнеш работата. Ловът е това което вълнува зверовете. Те обичат да ловуват. Те обичат процеса точно толкова, колкото и плячката. 

 

Хората на които се възхищаваме, в тъмното, когато никой не ги наблюдава – полагат усилия. Когато тренъорите им не ги наблюдават – тренират. Когато шефовете им си тръгнат, те остават и работят допълнително. Четат и учат самостоятелно вкъщи… Разиват своите умения. Хранят се здравословно въпреки възможноста да не го правят. Защото обичат процеса.. Защото това е необходимо да се направи. Всеки който иска да бъде успешен, да бъде звяр… трябва да премине през тази трансформация. Трябва да заобича процеса.  И да прави необходимото!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *